ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΖΑΜΠΙΑ

Infosense Ltd

Πρόκειται για εταιρεία πληροφορικής ελληνικών συμφερόντων, η οποία ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε το 2013 στην Λουσάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπιας. Εξυπηρετεί επιχειρήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Υποσαχάριας Αφρικής με λύσεις ICT και λοιπών καινοτόμων συστημάτων, που απευθύνονται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα.

Με ένα εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο λύσεων από συμπράξεις μεγάλων ευρωπαϊκών και αμερικανικών εταιρείες πληροφορικής, η Infosense προσφέρει tailor-made λύσεις που βασίζονται στη σύνθεση των best-of-breed λογισμικού και το υλικό συμπληρώνεται από τις τοπικές υπηρεσίες που παρέχονται από επαγγελματίες μηχανικούς και ειδικούς.

Η εταιρεία μέσα σε διάστημα λίγων μηνών κατάφερε να γίνει leader στον χώρο πληροφορικής, κυρίως λόγω της τοπικής παρουσίας και της ικανότητάς της να υλοποιεί πολύπλοκα έργα πληροφορικής και να μη λειτουργεί ως απλώς μεταπωλητής προϊόντων πληροφορικής.

Επίσης η Infosense κατάφερε να αντιπροσωπεύει σοβαρές λύσεις πληροφορικής ελληνικών επιχειρήσεων, όπως ERP της εταιρείας SoftOne και τραπεζικά συστήματα της Intrasoft.


Pharmex Zambia Ltd

Πρόκειται για εταιρεία εμπορίας φαρμάκων και αναλωσίμων για νοσοκομειακή χρήση, η οποία εγκαταστάθηκε στην Λουσάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπιας.

Η συγκεκριμένη εταιρεία είναι θυγατρική της ελληνικής εταιρείας ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε. η οποία έχει κυρίαρχη πορεία εδώ και 25 χρόνια στο χώρο των δερματολογικών και καλλυντικών προϊόντων και διατηρεί μακροχρόνιες συνεργασίες ως αποκλειστικός αντιπρόσωπος επώνυμων οίκων του εξωτερικού.

Έχει αναπτύξει σειρές υψηλής καλλυντικής περιποίησης που ικανοποιούν και τον πιο απαιτητικό καταναλωτή καθώς και τους επαγγελματίες Υγείας, Φαρμακοποιούς και Δερματολόγους, που γνωρίζουν απόλυτα τι επιδιώκουν.

Η ΦΑΡΜΕΞ Α.Ε. εισάγει μία εκτεταμένη γκάμα προϊόντων τόσο επώνυμων οίκων όσο και δικά της εμπορικά σήματα και είναι ο αποκλειστικός αντιπρόσωπος περισσοτέρων από σαράντα (40) μητρικών εταιρειών παγκοσμίως, σε επτά (7) κύριους χώρους:

 • ΟΦΘΑΛΜΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • ΔΕΡΜΑΤΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ
 • ΒΡΕΦΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
 • ΔΙΑΦΟΡΑ ΦΑΡΜΑΚΑ
 • ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ
 • ΑΠΟΛΥΜΑΝΤΙΚΑ – ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ
 • ΙΑΤΡΙΚΑ ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Η Pharmex Ltd έχει ήδη δημιουργήσει δίκτυο πωλήσεων στην αγορά υγείας στην Ζάμπια και επεκτείνεται και στο χώρο των καλλυντικών και λοιπών προϊόντων ομορφιάς.


Importus Ltd

Πρόκειται για εμπορική επιχείρηση ελληνικών συμφερόντων, η οποία ιδρύθηκε το 2014 με έδρα τη Λουσάκα, πρωτεύουσα της Ζάμπια. Η εταιρεία ασχολείται με την εισαγωγή, εμπορία, διανομή και προώθηση ελληνικών κυρίως προϊόντων. Η εταιρεία έχει ήδη προχωρήσει στη συνεργασία με τις σημαντικότερες αλυσίδες Super Market στη Ζάμπια.

Η εταιρεία πραγματοποιεί εμπορία στα ακόλουθα ελληνικά προϊόντα :

 • Κρασί από το οινοποιείο Semeli.
 • Βιολογικό ελαιόλαδο ΠΟΠ Λακωνίας και Χανίων Harmonia.
 • Ελιές ΠΟΠ Λακωνίας και Χανίων Harmonia.
 • Μέλι ελληνικών ποικιλιών.
 • Προϊόντα της εταιρείας Fero.
 • Πρώτες ύλες ζαχαροπλαστικής της εταιρείας Credin.
 • Κλπ.

Η εταιρεία έχει ήδη δύο ομάδες προϊόντων, οι οποίες αναφέρονται ως Mediterranean Taste, όπως κρασί, ελαιόλαδο, ελιές, μέλι, κριτσίνια, κ.λ.π. Youth Products, όπως γλυκά και γλυκίσματα, energy soft drinks, κ.λ.π.


Εκδηλώσεις - Νέα

$52m eucalyptus plantation on cards

A US$52 million eucalyptus plantation is expected to be established by Greek investors in the country, with over 250 jobs expected to be created, Greek-Zambia Chamber of Commerce board member Andreas Vlachos has disclosed. Eucalyptus is a high-value plant used in the manufacturing of paper medicine and cosmetics, and is a source of biomass, among other uses.

Μάθετε ΠερισσότεραΗ Κρητική επιχειρηματικότητα στην υποσαχάρια Αφρική, Crete TV 17/5/16


ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΗ ΖΑΜΠΙΑ

Το ΕλληνοΖαμπιανό Επιμελητήριο πραγματοποίησε επιχειρηματική αποστολή στη Ζάμπια με σκοπό τη σύναψη εμπορικών συμφωνιών για τα μέλη της. Η αποστολή έγινε στο διάστημα από 16/10/2015 έως 24/10/2015. Στα πλαίσια της αποστολής πραγματοποιήθηκε το πρώτο Hellenic – Zambian Business Forum στις 20/10/2015 με τη συμμετοχή του Zambian Development Agency (ZDA).

Μάθετε Περισσότερα


«Ημερίδα για Επιχειρηματικές Ευκαιρίες στην Υποσαχάρια Αφρική» Τρίτη 17/2/15.

Μάθετε Περισσότερα


Ο Edgar Chagwa Lungu νέος πρόεδρος της Ζάμπιας
26/01/2015

Με επιτυχία και ομαλότητα πραγματοποιήθηκαν στη Ζάμπια οι εθνικές εκλογές, οι οποίες ανέδειξαν ως νέο Πρόεδρος της Ζάμπια τον κύριο Edgar Chaqwa Lungu. Ο κύριος Lungu προέρχεται από την παράταξη του Πατριωτικού Μετώπου, όπου ήταν η παράταξη που είναι ήδη στην κυβέρνηση. Ο νέος πρόεδρος της Ζάμπια θεωρείται συνεχιστής του αναπτυξιακού έργου του αποβιώσαντα Προέδρου κυρίου Sata.

Το Ελληνο - Ζαμπιανό επιμελητήριο του εύχεται θερμά συγχαρητήρια και καλή συνέχεια στο δύσκολο έργο του.